Mindszentkállai birtokunkon több Rajnai Rizling klón található. A fajtát teljes biológiai érettségben szüreteltük, így sokkal gazdagabb, komplexebb bort kapunk, amelynek illatában az érett sárgabarack dominál, ízében pedig mentás, sós, krémes, citrusos jegyek fedezhetők fel. A szőlőt bogyózást követően préseltük, a mustot ülepítés után acéltartályban erjesztettük 10-15°C-os hőmérsékleten. Ez a folyamat alacsony hőmérsékleten, mintegy 30-40 napig zajlott, amelyet hosszú seprőn tartás követett.
1277
Rajnai Rizling
![](https://ersekipinceszet.hu/wp-content/uploads/2023/03/1277_rajnairizling2_240x240px.png)
Évjárat: 2022
Analitika: cukortartalom 6,3 g/l alkohol: 13% sav: 6,5g/l
Melyik termőterületről származik: Mindszentkálla
Milyen ételhez ajánljuk: Császármorzsa baracklekvárral